Professionele voetverzorging & voetverzorgingsproducten door Linda Hainaut  facebook voet.be

Babyvoetjes hebben veel aandacht nodig. Het zachte kraakbeen kan gemakkelijk buigen in schoenen die niet passen zonder dat u of uw kind het merkt. Door het vetlaagje rond de voet zal uw kind geen pijn aanvoelen. Zo kan men het flexibele voetje persen in de schoen wat later eventueel tot een misvorming kan leiden. Een correcte pasvorm houdt dit gebeuren in de eerste plaats tegen.

Onder de voetboog bevindt zich een aantal spiertjes die er voor zorgen dat de voet optimaal kan bewegen. Deze spiertjes zijn bij peuters en kleuters nog niet volledig ontwikkeld.

Kinderen houden van zand en water. Het is voor hen ten zeerste aan te raden om regelmatig blootsvoets te lopen op het strand, omdat de zandkorrels de voetspiertjes een grondige massage geven. Daardoor vormt zich een gezonde voetboog.

Tips voor jonge voeten
Was dagelijks de kindervoetjes met water en zeep, droog grondig af, zeker tussen de teentjes.
• Zorg dat de voetjes genoeg plaats hebben in de slaapzak. Koop een ruime slaapzak.
• Controleer de maat van de kindersokjes. Sommige sokjes krimpen in de was. Strakke sokjes kunnen de groei belemmeren.
Gebruik zacht leren schoentjes voor kleine lopertjes, zij houden de voetjes warm, belemmeren de tenen niet en veroorzaken geen beklemming om de enkel.
• Koop aangepast schoeisel voor peuters en vroege stappers. Geef de voet ruimte in de schoen maar koop ze noch te groot noch te klein.Het negeren van deze eigenschap kan tot een misvorming aan de grote teen leiden.

Weet, dat er geen twee dezelfde kinderen gelijk zijn in een familie. Als ouder, is het ten zeerste aan te raden, bij elke pijn die ze voelen aan de voet, even raad te vragen aan een professionele voetspecialist. Dit om eventuele complicaties te voorkomen bij de groei van de voet. Pijn onder de voet kan misschien betrekking hebben op de houding van de voet, aangezien de voetvorm zich daar het meest ontwikkeld. Dit kan leiden tot platvoeten. Bij deze klachten is het aan te raden professionele hulp te zoeken. Uw voetspecialist kan u helpen met raad en daad. Desnoods stuurt hij/zij u door naar een Orthopedist.