Professionele voetverzorging & voetverzorgingsproducten door Linda Hainaut  facebook voet.be

Spa-Pedicure met: Dodezee modder

Het is onnodig u te vertellen dat de klassieke voetverzorging wordt ondergewaardeerd. Het is dan ook niet onverstandig om niet alleen de elementaire voetverzorging aan te vragen. Maar ook kun je genieten van een verwenaspect dat de onderbenen mee verzorgt. Meestal wordt deze comfort voetverzorging aangeboden onder de naam ‘spa-pedicure’ Het eerste deel van de pedicure omvat de klassieke technische stappen uit de basis pedicure:

• Ontsmetten van de voet en nagels
• Knippen van de nagels
• Vijlen en reinigen van de nagels
• Onderhoud van nagelwallen en nagelriem
• Het losmaken van de nagelhoekjes
• Het navijlen en raspen van de hielen en voorvoet

Het tweede deel bestaat uit een dieptereiniging (peeling) met een reinigingsgel met dodezee zout.

Het derde deel bestaat uit een masker leggen van dodezee modder. In voorbereiding van de massage, worden de voeten en onderbenen verzadigd met modder en nadien ingepakt. Na 10 à 15’ wordt het masker weggenomen en krijgt de huid een extra massage met aangepaste voet- en beencréme.

Deze behandeling is geschikt voor benen met een slechte doorbloeding en voet-schimmels. Dodezee zout droogt de huid niet uit maar hydrateerd. Zout houdt het vochtgehalte in de huid. Daarom is deze behandeling ook geschikt voor psoriasis- en eczema patiënten.

Spa-Pedicure met: Jojoba olie

Zoals bij modder Spa-pedicure wordt basis pedicure als eerste toegepast. Als tweede wordt de dieptereiniging aangebracht met een gommage van de jojobanoot met reinigingsgel of melk. Er wordt extra aandacht besteed aan hielkloven, zij krijgen een een extra verzorging met klovencrème. Tot slot sluiten we af met een masker op basis van een gezichtsmasker aangevuld met een aangepaste crème. Na 10′ tot 15′ wordt het masker verwijderd en krijgt de huid een extra massage met jojoba olie. Deze behandeling wordt toegepast aan droge en gevoelige voeten. Jojobaolie dringt goed in de huid en werkt helend voor de kloven.